En iyi Online Sohbet Odaları


Sohbetvar.Net Online sohbet odaları tamamen yeni modern çağa uygun bir şekilde hazırlanmıştır, ister mobil ister bilgisayar üzerinden canlı sohbet odalarına hemen katılabilirsiniz. yeni arkadaşlıklar, dostluklar edinmenin yeni sohbet platformu. hemen şimdi ücretsiz katılın.

Gerçek Kişilerle Canlı Sohbet


Kullanışlı ve kolay sohbet ara yüzü ile, her şehir ve ülkeden yüzlerce kullanıcın katıldığı mobil sohbet odaları katılabilirsiniz, kendi alanında sohbet siteleri aramasında en iyi konumlara sahip olan sohbetvar.net chat sohbet odalarına üye olmadan sohbete katılabilirsiniz.

Sivas Sohbet



Sivas Sohbet Odaları içerisinde Sohbet Chat yapmaya başlamadan önce sizlere Sivas ilimizi kısaca tanıtayım. İlimizi tanımaya Sivas ilimizin ilçesi olan Altınyayla ile sürdürelim. Bakalım Altınyayla nerede, nüfusu ne, Altınyayla Sohbet Odaları içerisinde kimler var öğrenelim.

Altınyayla Hakkında

AltınyaylaSivas iline bağlı bir ilçedir.

Tarihçe

Altınyayla İlçesi, 6 asır önce kurulduğu, eski adının Tonus ve Tonus kariyesi olduğu Osmanlıca yazılı bulunan tapulardaki deyimlerden anlaşılmaktadır.

Eski adı Tonus olan Altınyayla, tarihinin ilk çağlarından bu güne kadar sırasıyla Anadolu’da medeniyetler kuran Mezopotamya, Hitit, Roma, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerinin yerleşim merkezi oluşmuştur.

Osmanlı İmparatorluğu zamanında ve 1882 yıllarında Sivas vilayeti 4 sancak, 26 kaza 247 nahiyeden meydana gelmiş, bunlardan merkez sancağı Sivas olmak üzere, Pınarbaşı, Koçgirli, Zara, Divriği, Hafik, Gürün, Yıldızeli ve Tonus Sivas vilayetinin merkezi sancağı arasında yer aldığı bilinmektedir.

Bu dönemde Sivas beylerbeyliğine bağlı bir sancak olarak teşkilatlanan Tonus (Altınyayla) önemli bir konaklama yeri olmuştur. Şarkışla İlçesine bağlı nahiye olarak faaliyetini sürdürmekte iken 1972 yılında yurt genelinde yapılan yerleşim birimleri isim değişikliği esnasında Tonus’un adı Altınyayla olarak değiştirilmiştir.

1972 Yılında Belediye teşkilatı kurulan Altınyayla 9 Mayıs 1990 tarih ve 3644 sayılı kanunla 20 Mayıs 1990 tarihinde İlçe statüsüne kavuşmuştur.

Coğrafi Konumu

Altınyayla; kuzey batısında Şarkışla, kuzey doğusunda Ulaş ve Sivas, güney doğusunda Kangal, güney batısında Pınarbaşı (Kayseri) ile çevrili bulunmaktadır. İlçede İç Anadolu Bölgesi’nin sahip olduğu karasal iklim hüküm sürmektedir.

Arazinin % 70’i yayla % 30’u dağlıktır. Güney batısında Karatonus Dağı, kuzeyinde Tonus Ovası, güneyinde İncecik ve Mergesen Yaylası, güney doğusunda Yücekaya Yaylası mevcuttur. Yüzölçümü 647 km²’dir.

Nüfus

İlçe nüfusu 1990 yılı nüfus sayımında 3017’si merkez, 10382’si köyler olmak üzere toplam 13399, 2000 yılı nüfus sayımında 4867’si merkez, 10864’ü köyler olmak üzere toplam15713 kişi olarak sayılmış olup; 2007 yılında klasik nüfus sayım yöntemi terkedilerek Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNK)’ne geçilmek suretiyle artık nüfus sayıları online olarak sayılmaktadır. İlk ADNK sayımına göre ilçenin nüfusu ise; 3088’i merkez 7460’ı köyler olmak üzere toplam 10548 kişidir.

Altınyayla ilçemizi tanıdığımıza göre Sohbet Odaları içerisine girerek Odalarımız da Chat yapan binlerce kullanıcı ile keyifli Sohbetler yapabilirsiniz. 

Sohbet Odalarımız Tamamen Ücretsizdir. Üstelik Sohbet Odaları içerisine bağlanarak içeride ki kullanıcılar ile Sohbet etmek için üyelik, şifreleme, kayıt şart kesinlikle yoktur. 

Hoş Sohbetler…

 



Bir yanıt yazın

Kategoriler


Popüler Yazılar


1896 Defa
1601 Defa