Bolu Canlı Sohbet Odaları içerisinde binlerce Bolu ilinden kullanıcı Sohbet , Chat yapıyor ve kendilerine arkadaş arıyor. Sohbet Odaları içerisinde ki kullanıcıların tabi ki hepsi Bolu ilinden değildir. Farklı il ve ilçelerden olup kendilerine Bolu ilinden Bay/Bayan arkadaş arayışında olan yine binlerce kullanıcılarımız var.
Bolu ilinden eş, dost, arkadaş arayışı için illa ki Bolu ilinden olmanız gerekmiyor. İnsanlar kendilerine hatta yaşadıkları illere uzak arkadaş arayabilirler veya bulundukları illerin sınırında, yakınında arkadaş arayabilirler. Kimisinin kökeni Bolu olur, Bolu’dan eş, dost, arkadaş ister. Kimilerinin ise Boluluların davranışları, sesleri, tavırları, hal ve hareketleri hoşuna gider illa Bolu’dan arkadaş ister.
Herkes istediği ilden ve hatta ilçelerden eş, dost, arkadaş arayabilir. Unutmayalım ki Renkler ve Zevkler tartışılmaz. Bolu halkımız bilir fakat başka il ve ilçelerden olup Bolu Canlı Sohbet Odaları içerisinde kendilerine Bolu ilinden arkadaş arayışında olan kullanıcılarımız için biraz ilimizi tanıtalım. İlimizi tanımaya ise Gerede ilçesiyle devam edelim. İlimizi ve ilçelerini tanıyalım, bilelim ki Bolu Sohbet Odaları içerisinde çıkan kullanıcılar şurdanım, burdanım dediklerinde şaşkınlıkla bakmayalım. 🙂
Gerede, Bolu‘nun bir ilçesidir. Karadeniz Bölgesi bölgesinde Bolu‘nun doğusunda 1255 km² yüzölçümü ile yer alır. Güney doğuda Kızılcahamam ve Çamlıdere ile, kuzey doğuda Çerkeş ve Eskipazar, Güney batıda Dörtdivan, Kuzeyde Mengen, batıda Yeniçağa ilçeleriyle çevrilmiştir.
Bölgede tarım yaygın olmamakla birlikte çok miktarda hayvan mevcuttur. Büyük ve küçükbaş, hindi(yöresel adı “curuk”), kaz, ördek, tavuk bolca bulunur. Yöresel gıda maddeleri olarak yöreyle özdeşleşmiş kaz eti, hindi eti ve keş sayılabilir. Ayrıca şakşak helvası, köfter, çam balı daha başka birçok helva, turşu ve reçel çeşidi mevcuttur. Yöre köylerinin bazılarında şeker pancarı(yöresel adı “çükündür”) yetiştiriciliği vardır.
Bölgede çok çeşitli bir mantar zengiliği vardır. Kanlıca, ak kayışkan, kara kayışkan, gökgöbek, domalan ya da dömelen, cincile, tellice, ebişke, dede sakalı mantarı, inekcin, geyik mantarı, bal mantarı, nadir de olsa kuzu göbeği mantarı vs. sayılabilir. Dağlarda bol miktarda kuşburnu, böğürtlen ve ahududu da mevcuttur. Osmanlı döneminde gül yetiştiriciliği yaygın olsa da gül üretimi günümüzde bitmiştir.
Yasal Uyarı: Sitemiz yetişkinler için uygundur. Sohbet sitemize giriş yapacak kullanıcıların 18 yaşından büyük olması gerekmektedir.