En iyi Online Sohbet Odaları


Sohbetvar.Net Online sohbet odaları tamamen yeni modern çağa uygun bir şekilde hazırlanmıştır, ister mobil ister bilgisayar üzerinden canlı sohbet odalarına hemen katılabilirsiniz. yeni arkadaşlıklar, dostluklar edinmenin yeni sohbet platformu. hemen şimdi ücretsiz katılın.

Gerçek Kişilerle Canlı Sohbet


Kullanışlı ve kolay sohbet ara yüzü ile, her şehir ve ülkeden yüzlerce kullanıcın katıldığı mobil sohbet odaları katılabilirsiniz, kendi alanında sohbet siteleri aramasında en iyi konumlara sahip olan sohbetvar.net chat sohbet odalarına üye olmadan sohbete katılabilirsiniz.

Konya Canlı Sohbet



Konya Canlı Sohbet Odaları içerisinde Sohbet Chat yapmaya başlamadan önce biraz Konya ilimizi tanıyalım. Konya ilimizi Güneysınır ilçesini tanıtarak başlayalım.

Güneysınır Hakkında

GüneysınırKonya ilinin bir ilçesidir. Konya‘ya 75 km uzaklıkta, Konya-Karaman D715 karayolunun 11 km batısında yer alan ilçe merkezini oluşturan iki yerleşim yeri, Osmanlı döneminde Karasınır ve Elmasun olarak bilinen köyler idi. Her iki köyle ilgili kayıtlara, 1531 tarihli Muhasebe Defteri’nde ve 1584 tarihli tahrir defterlerinde rastlanmaktadır.

Ayrıca Elmasun, 19. yüzyılda Batılı coğrafyacılar tarafından hazırlanan çeşitli haritalarda, örneğin Tallis tarafından yayınlanan 1851 tarihli Asia Minor haritasında gösterilmektedir. Her iki köy cumhuriyet döneminde önce Bozkır ilçesine bağlı iken, 1955 yılında Çumra ilçesine bağlanmıştır.

9 Mayıs 1990 tarihinde ise Güneybağ ve Karasınır kasabaları ile Emirhan köyünün birleşmesiyle “Güneysınır” adını alarak ilçe statüsüne kavuşmuştur. İlçe, idare binalarının Karasınır ve Güneybağ mahallelerinin arasındaki alana taşınmasıyla bugünkü görünümüne kavuşmuştur.

Bilge Umar’ın Türkiye’deki Tarihsel Adlar kitabında Elmasun adının etimolojisi Hititlerden önce Orta Anadolu’ya hakim olan Luwi diline dayandırılmaktadır.

İlçenin adı, Güneybağ’daki “Güney” ile Karasınır’daki “sınır” kelimelerinin birleştirilmesiyle türetilmiştir. 1990’da ilçenin kuruluşu sırasında, Güneybağ’daki “bağ” ile Karasınır’daki “Kara” kelimelerinin birleştirilmesi sonucunda ilçenin adının Karabağ olması önerildiyse de, aynı adı taşıyan bir kasabanın Cihanbeyli ilçesinde bulunması nedeniyle Güneysınır tercih edilmiştir.

Güneysınır Gezilecek Yerler Nereleri?

Turizme oldukça önem veren bir ilçe, her ne kadar turistik yeri çok olsa da turizme önem vermeyen birçok yörenin yanında, Güneysınır Belediyesi gerçekten turizme, tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımına önem veriyor, bence buralara yolunuz düşerse mutlaka yolunuzu Güneysınır ilçesine uzatın, buraları yaylaları gezin, görün, kuru üzüm alın, pekmez alın.

ULAŞIM;

Güneysınır, Konya arası uzaklık: 75 km. Bozkır arası uzaklık: 55 km. Güneysınır, Kazımkarabekir arası uzaklık: 22 km. Karaman arası uzaklık: 45 km.

TARİHİ:

İlçe merkezini oluşturan iki yerleşim yeri, Osmanlı döneminde Karasınır ve Elmasun köyleridir. Her iki köyle ilgili kayıtlar, 1584 yılı tahrir defterinde görülür. Her iki köy, Cumhuriyet döneminde önce Bozkır ilçesine, sonda 1955 yılında Çumra ilçesine bağlanmıştır. İlçenin ismi Güneybağ kasabasındaki “Güney” ve Karasınır kasabasındaki “Sınır” kelimelerinden birleştirilerek “Güneysınır” olmuştur. 1990 yılında ise bölgede “Güneysınır” adıyla tek bir belediye kurulmasına kara verilmiştir.

GENEL:

İlçe Toros dağlarının eteklerinde kurulmuştur. İlçenin yerleşimi: sıradağların bitiş noktası ile ovanın başlangıç noktası arasındaki bölgedir. Bu yüzden, ilçede dağ, orman, ova gibi her türlü doğal yapı bulunur. İlçenin rakımı ortalama 1100 metredir.

Tepelerde ormanlar ve yaylalarda ise geniş ovalar bulunur. İlçe ormanları: ardıç, meşe ve çam ağaçlarıyla kaplıdır. Ovalar ise bereketli tarım arazilerinden oluşur. İlçeye yağışlar kış aylarında kar olarak düşer. İlçenin en önemli gelir kaynağı tarım ve hayvancılıktır.

 



Bir yanıt yazın

Kategoriler


Popüler Yazılar


1867 Defa
1563 Defa